Today's full programme, more choices & comment

Using a smartphone? Our sister app iFringe is a much easier way to find shows on the move. You can try it without downloading anything and, of course, it's free. Tap here to begin.

12:30pm to 1:15pm
De ondergang van het angstdiertje Sjoerd Meijer

Featuring the winner of the Dioraphte Amsterdam Fringe Award 2013.

In het humoristische en bloedserieuze eenmans-spektakelstuk zonder rekwisieten en speciale effecten De ondergang van het angstdiertje probeert Sjoerd Meijer, balancerend op een associatief spoor van griezel- en andere horrorverhalen, voor eens en altijd af te rekenen met die afschuwelijke demon die ons allen, of tenminste de bangeriken onder ons, zo vaak in zijn ijzeren greep houdt en die onder vrienden en intimi ook wel bekend staat als het angstdiertje.

Met een vlag en een absurd groot en scherp soort zwaard in zijn handen trekt hij (als het ware, natuurlijk) door de vijandelijke linies, op zoek naar de geheime bunker waar dat verschrikkelijk angstaanjagende angstdiertje zich, vast en zeker omringd door allerlei van de aller-akeligste boobytraps en dergelijke, schuilhoudt. Een man met een missie dus, en ook nog eens een missie die in ons aller belang is of zou kunnen zijn!

Sjoerd Meijer won met zijn voorstelling 'De bevrijding van boos mannetje ' de Dioraphte Amsterdam Fringe Award 2013 gewonnen. In juli 2013 speelde hij de Engelse versie -Liberation of an Angry little man - op het National Arts Festival in Grahamstown Zuid-Afrika. Eind augustus 2014 is de voorstelling te zien op Stockholm Fringe .

3:00pm to 10:00pm
Hub Noord Hub Noord

4:30pm to 4:55pm
The White Diner: 'Vet' & 'Chefs huis' Laura Branderhorst en Willemijn Kressenhof

Twintig schrijnende personages staan op het menu van deze speciaal ontworpen Amerikaanse mini-diner.

Ontdek de wereld van Raymond Carver, waar niets is wat het lijkt. Stap in en laat je verrassen door korte, gespeelde verhalen vol witbrood en absurditeit waarin je keer op keer kennis maakt met de gewone mens, de antiheld, en zijn worsteling met de onvoorspelbaarheid van het leven.

In The White Diner kun je aan de tweepersoonsbar gewoon een kop koffie bestellen, maar ook de achterdeur nemen, want daar ligt nog een hele wereld verborgen. Voor wie na het zien van de mini-voorstellingen nog geen genoeg van ons heeft, is er een roulerend dagmenu met onder andere gastoptredens, een linedance-les, een wedstrijdje donutsoppen en noem maar op. Oftewel: Nothing's finer than being in our diner!

4:30pm to 9:00pm
DJ Amsterdam Fringe Festival

5:00pm to 5:30pm
Meisjes poepen niet Desiree van Haaren

Desiree van Haaren neemt het publiek mee het wc-hokje in.

Meisjes poepen niet neemt op beeldende wijze de schijnbare schoonheid van de vrouw onder de loep. Welke beperkingen worden vrouwen opgelegd en wat is daarbij de rol van de media? En moeten we die grenzen opzoeken of zijn ze er met een reden?

Een korte theatervoorstelling voor een klein publiek op een wel heel bijzondere locatie. Van Haaren weet op de vierkante meter rake en herkenbare beelden te creëren. Met verschillende personages, weinig tekst en veel mimiek neemt ze halverwege de realiteit onverwachte zijsporen naar fantasiewerelden. Met als algemeen thema de wc en zijn metaforische kracht als ‘uitlaatklep’.

5:00pm to 5:55pm
Reflectie Compagnie FEST

Compagnie FEST brengt met 'Reflectie' fysiek theater op het kruispunt van dans en theater.

'Reflectie' is een collage uit het leven van drie figuren. Starend naar hun spiegelbeeld ontdekken ze zichzelf, de ander, een andere zelf.
Vol vragen, verlangens en verwachtingen zijn ze op zoek naar leven, in een wereld vol spiegels. Meningen en verlangens die botsen, buigen en barsten.
Samen staan ze symbool voor een wereld waar authenticiteit een streven op zich is.

Ik ben
Ik ben beeld
Ik ben ingebeeld
Ik ben uitgespeeld
Ik ben een herinnering
Wie ben ik
Ben ik

Over Compagnie FEST:
Als maker en speler vertrekken we vanuit onze visie op mens en maatschappij.
Inhoudelijk voeren we een onderzoek naar het mens-zijn.
Wat hebben we nodig om te leven, te overleven, gelukkig te zijn, anderen gelukkig te maken?

In onze zoektocht naar essentie vertrekt FEST vanuit het essentiële:
F ucking
E ating
S leeping
T heatre

5:00pm to 5:25pm
The White Diner: 'Waar we over praten' & 'Zoeker' Laura Branderhorst en Willemijn Kressenhof

5:00pm to 5:30pm
Maria Geniaal of Op zoek naar Patricia Maria Geniaal

Maria Geniaal is niets, is een bank, is leegte, is marginaal, is pijnlijk, is confronterend, is uitdagend, is vuil, is stilte, is een zoektocht. Twee mensen op zoek naar hun alter ego, twee mensen die hun alter ego zijn. Ze kijken, ze staren, ze staan, ze wachten, op jullie. Jullie het publiek!

Wat als je veel verwacht maar je verwachtingen niet worden ingelost? Wat als je kijkt en niet weet waarnaar? Wat als je jezelf ziet in wat er gebeurt? Wat als je de zaal wilt verlaten? Maria Geniaal is dit alles: het is een voorstelling die je meeneemt, die je doet twijfelen, die je wil ontvluchten, die je verbaast, die je ontroert.

5:00pm to 11:00pm
Het rariteitenkabinet der (on)gelukkigen TG Troubamour

Twee professoren trekken door het land en bieden u de unieke mogelijkheid om een kijkje te nemen in hun verhalenmuseum. Een rariteitenkabinet dat een ode brengt aan de kleine geschiedenis. De professoren konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en vonden bij wildvreemden, aardige buurtjes, knappe familieleden en allerhande beroemde mensen voorwerpen met verhalen.

Een eenmansvoorstelling van 15 minuten in een caravan waarbij je het spannende, hartstochtelijke, waar gebeurde of heldhaftige verhaal te horen krijgt bij een zelf gekozen voorwerp. Heb je nog verborgen schatten in je broekzak of in het voorvakje van je tas? Je mag een voorwerp met verhaal bij de professoren inleveren en het zal worden opgenomen in het museum! Doorlopende voorstelling, geschikt voor alle leeftijden.

Voor deze voorstelling hanteert TG Troubamour het 'Pay what you want'-systeem.

5:30pm to 12:00am
Repriseoptie

6:00pm to 7:00pm
Lustopwekkende geluiden Amsterdam Fringe Festival

6:00pm to 6:25pm
The White Diner: 'Vet' & 'Chefs huis' Laura Branderhorst en Willemijn Kressenhof

Twintig schrijnende personages staan op het menu van deze speciaal ontworpen Amerikaanse mini-diner.

Ontdek de wereld van Raymond Carver, waar niets is wat het lijkt. Stap in en laat je verrassen door korte, gespeelde verhalen vol witbrood en absurditeit waarin je keer op keer kennis maakt met de gewone mens, de antiheld, en zijn worsteling met de onvoorspelbaarheid van het leven.

In The White Diner kun je aan de tweepersoonsbar gewoon een kop koffie bestellen, maar ook de achterdeur nemen, want daar ligt nog een hele wereld verborgen. Voor wie na het zien van de mini-voorstellingen nog geen genoeg van ons heeft, is er een roulerend dagmenu met onder andere gastoptredens, een linedance-les, een wedstrijdje donutsoppen en noem maar op. Oftewel: Nothing's finer than being in our diner!

6:00pm to 6:35pm
Een van de vele voordelen van asbest Nachtschade

Nachtschade: vier vrienden in een al lang gesloten Amsterdamse kroeg. De gesprekken, de ontmoetingen en de koppijn die daarop volgt. De stad zuipt en flirt met iedereen, ze neukt met toeristen die haar pleinen en trappen met voeten treden.

In de voorstelling Een van de vele voordelen van asbest doorspekt het Amsterdamse muziektheatergezelschap Nachtschade de stilte van de nacht met de rauwe bluesrock (Ja, lekker scheuren in het theater, ja!) en poëzie van grove korrel waarom ze bekend staat.

6:30pm to 7:30pm
Ego 1.04 Hanneke Kuijpers

3 stars Hanneke Kuijpers is a people-watcher. She starts her show with an assessment of her audience, done with enough warmth and interest that it feels like flattery; and she describes a series of love affairs, involving liaisons and break-ups with both men and women. But having spent so long examining other people’s lives, Kuijpers decided that one life of her own wasn’t enough. So, she’s spent the last few years on an intriguing project… producing visual art under the guise of seven entirely invented identities. Read the full review.

After having lived as seven different artists for years Hanneke Kuijpers releases them on stage, where, as if in a painting by Francis Bacon, they wrestle with their existence.

Ego 1.04 is a personal story in which Kuijpers fictionalized real life clashes violently with reality outside the arts. Ego 1.04 is a multidisciplinary soloperformance where spoken word, music and movement is mixed with all other possible art forms. Its dark, raw, and paradoxic, but if that doesnt trouble you, you might just end up taking one of her artists home with you. Kuijpers leads you seductively on a most unusual trip, straight through longings, fears, passions and where ever the ego leads you. Her self-images alter continuously between vulnerable, and pitiless, with humor and tension between egotistic and erotic. The set is inspired by Bacon. From within a misshapen steel cube, Bobby, Fez. Lisa, Isabella and the others search for their limits and keep tilting and turning everything until its dizzying

6:30pm to 6:55pm
The White Diner: 'Waar we over praten' & 'Zoeker' Laura Branderhorst en Willemijn Kressenhof

6:30pm to 7:10pm
De tranenbar [CANCELLED] Nipt

THIS EVENT IS CANCELLED. (We show cancelled events in the daily programme as a service to those who were intending to see them.)

7:00pm to 7:30pm
Pand7090 7090

4 stars As I bobbed across the IJ, en route to the Fringe’s satellite Hub Noord, I had almost no idea what to expect from Pand7090. The programme entry’s inscrutable at best, and the faintly professorial gentleman who greets you at the door claims the title is too hard to translate into English. But actually, I think bemused ignorance is the best way to approach this joyfully barmy show – so if you’ll forgive me, I’ll skimp on the detail here, the better to save the surprise. Read the full review.

Pand 7090 is ‘organised fun’. It is a musical raree-show, where the public can take a look inside and around the box. The magic in front of the show and the surprises behind are combined in the ultimate pop-up setting, where experience can be discovered at a bargain.

Pand 7090: A musical raree-show where experience can be discovered at a bargain.

7:30pm to 8:00pm
Geen Paniek! Theatergroep Azijn

“Denkende dat er alcohol inzat, nam Gary een teug van een fles benzine. Nadat hij het brouwsel over zijn kleren gespuugd had, stak Gary, om van de schrik te bekomen, een sigaret op…” – Darwin Awards

In de montagevoorstelling Geen paniek! toont Theatergroep Azijn op tragikomische wijze het menselijk talent voor falen. In hoog tempo volgt het ene ongeluk het ander op met nog meer desastreuze gevolgen dan zijn voorganger.

Er bestaan bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van vuurwapens voor kinderen. We boren naar olie en gas, zelfs als het onder onze woningen ligt. Mensen testen de dikte van ijs door er op te gaan staan. Ongelukken zitten in een klein hoekje. Een hoekje dat we vaak zelf creëren door niet goed na te denken over dingen.

We zijn gezegend met een meesterlijk brein. Een brein dat we soms inzetten om in onze overmoed en onwetendheid de meest idiote plannen te bedenken. Wanneer we risico na risico op elkaar stapelen, dan ligt het gevaar altijd op de loer.

7:30pm to 7:55pm
The White Diner: 'Vet' & 'Chefs huis' Laura Branderhorst en Willemijn Kressenhof

Twintig schrijnende personages staan op het menu van deze speciaal ontworpen Amerikaanse mini-diner.

Ontdek de wereld van Raymond Carver, waar niets is wat het lijkt. Stap in en laat je verrassen door korte, gespeelde verhalen vol witbrood en absurditeit waarin je keer op keer kennis maakt met de gewone mens, de antiheld, en zijn worsteling met de onvoorspelbaarheid van het leven.

In The White Diner kun je aan de tweepersoonsbar gewoon een kop koffie bestellen, maar ook de achterdeur nemen, want daar ligt nog een hele wereld verborgen. Voor wie na het zien van de mini-voorstellingen nog geen genoeg van ons heeft, is er een roulerend dagmenu met onder andere gastoptredens, een linedance-les, een wedstrijdje donutsoppen en noem maar op. Oftewel: Nothing's finer than being in our diner!

7:30pm to 8:21pm
Het temmen van de Faun Jorrit Ruijs & Rafael Zielinski

Selected as a highlight of the Amsterdam Fringe by our colleagues at FringeReview.  Find out more at FringeReview.com.

Gefascineerd door het leven van de danser Vaslav Nijinski ontmoet acteur Jorrit Ruijs de danser Rafael Zielinski. In Het temmen van de faun verbeelden zij samen de droom om de ultieme staat te bereiken, waarin je jezelf en een ander liefhebt. Een droom over overgave, waarin de één kan kijken naar de ander, om zichzelf te zien.

Het temmen van de faun is te zien in de trouwzaal van het Hotel Sofitel Legend the Grand, een plek van luxe waar beroemdheden verblijven en waar Vaslav Nijinsky, danser van wereldformaat, ook verbleven zou kunnen hebben. De trouwzaal, ingericht in de jaren twintig, maakt de gloriedagen van Nijinski en de tijd waarin hij en Romola zich in de echt verbonden, voelbaar. Het is een ruimte volledig gewijd aan de kunst van de ware liefde. Waar twee mensen elkaar trouw beloven en zichzelf overgeven aan de ander.

7:30pm to 12:00am
Repriseoptie

7:30pm to 8:30pm
Man On Wire CLUB GEWALT

4 stars In 1974, Frenchman Philippe Petit strung a thoroughly-unauthorised tightrope between the twin towers of the World Trade Center – then performed a death-defying 45-minute aerial routine, high above the shocked commuters of Manhattan. Far from being prosecuted, Petit was widely praised, and this intriguing theatrical gig from electronic musicians Club Gewalt further celebrates his legacy. With keyboards, guitars, drums and (most importantly) their voices, the eight-member band tells a compelling story in a genuinely memorable style. Read the full review.

MAN ON WIRE is a musictheatre performance about taking risks. In a band formation, the eight performers of CLUB GEWALT compare their own ambitions as young artists to Philippe Petit’s. What sacrifices are you willing to make? Why put yourself out on a limb? What’s the point?

With eclectic, electronic popmusic, an overkill of superlatives and a large dose of concentration, CLUB GEWALT steps on the rope of monsieur Petit. Keeping fingers crossed.

7:30pm to 8:00pm
De wildernis Stijn & Wolter

Het uitgaansleven is een wildernis. Een wereld met haar eigen regels die overdag niet gelden. Een wereld die geleid wordt door drank en primitieve verlangens. Een wereld waarin wordt gezopen, gesnoven, geflirt, verscheurd, versierd, bekeken, vergeleken, gevochten, gedatet, gejaagd, geslikt, gepikt en toegeslagen.

Aan de hand van korte, snelle en herkenbare scènes die worden afgewisseld met slimme muziektheatrale vondsten, spelen Stijn Hoes en Wolter Weulink op humoristische en energieke wijze deze voorstelling. Stap in de wereld van de vleeskeuringen. De Wildernis is een muzikale wervelstorm door tal van openingszinnen, tactieken, baltsen en uiteindelijk het verslinden van een prooi.

7:45pm to 8:35pm
The Making of Art TV Scheisse

Bottom line: Als marketing je pakkie an niet is, hoe overleef je dan?

8:00pm to 9:00pm
Brain Insane Cinergy

Wat moet je doen als je het gevoel hebt dat je nooit exact op de plek bent waar je moet zijn? Wanneer besluit je om je dromen bij te stellen? En wanneer stop je met dromen en start je met leven?

Een voorstelling over de liefde voor folkmuziek. Over het waarmaken van dromen. Over de zoektocht naar thuis. Met heldere teksten, simpele melodieën en krachtige samenzang. Met muziek die door zijn eenvoud direct tot de kern van het verhaal en het gevoel komt. Met een goed glas wijn. In een kroeg. The grass is always greener on the other side. Toch?

8:00pm to 8:30pm
In Bed with Simone PLAY

A contemporary Simone de Beauvoir meets modern day life, in a Netflix style TV show that you watch from a bed in a hotel room.

'The price for independence will be loneliness' wrote young Simone in her diary. And independence is what she chose.

Now she is a successful writer and she travels the world promoting her latest book. With nothing more than her suitcase, Simone moves from hotel room to hotel room all by herself, or at least that is what she thinks...

In Bed With Simone combines the style of popular series with location theater, live art, and puppetry as a special effect.

8:00pm to 8:25pm
The White Diner: 'Waar we over praten' & 'Zoeker' Laura Branderhorst en Willemijn Kressenhof

8:30pm to 8:45pm
Archeologie van gemis Joske Koning

Moeder en dochter zitten aan tafel. Voor het eerst kunnen ze elkaar niet aankijken. Dit moment is zo diep als de aarde, met aan de oppervlakte de twee vrouwen. Aan de hand van dit moment onderzoek ik als een archeologe de relatie met mijn moeder. Ik vraag me af wat ons nog bindt en of ik haar nog aan kan kijken.

8:30pm to 9:00pm
Pand7090 7090

4 stars As I bobbed across the IJ, en route to the Fringe’s satellite Hub Noord, I had almost no idea what to expect from Pand7090. The programme entry’s inscrutable at best, and the faintly professorial gentleman who greets you at the door claims the title is too hard to translate into English. But actually, I think bemused ignorance is the best way to approach this joyfully barmy show – so if you’ll forgive me, I’ll skimp on the detail here, the better to save the surprise. Read the full review.

Pand 7090 is ‘organised fun’. It is a musical raree-show, where the public can take a look inside and around the box. The magic in front of the show and the surprises behind are combined in the ultimate pop-up setting, where experience can be discovered at a bargain.

Pand 7090: A musical raree-show where experience can be discovered at a bargain.

9:00pm to 9:45pm
De mensenhater Alink & Plukaard

Geïnspireerd door het toneelstuk De mensenhater van Molière gaan Alink & Plukaard op zoek naar eerlijkheid. In hoeverre moet je altijd eerlijk zijn? En in welke gevallen is het beter om je mond te houden? Kan je ook té eerlijk zijn? In een tijd van schone schijn, plastische chirurgie en het maakbare leven aan de ene kant, en grenzeloze openhartigheid, live bevallingen op tv en tot kunst verheven gebruikte tampons aan de andere kant ontstaat de vraag: wat moet je delen en wat is privé? Wat is nep, wat is echt? Wat is eerlijk?

In drie kwartier laten de acteurs hun associaties op dit thema los en ontstaat er een wervelende show vol pruiken, iets te openhartige dagboekfragmenten en hopelijk af en toe iets eerlijks.

9:00pm to 9:30pm
In Bed with Simone PLAY

A contemporary Simone de Beauvoir meets modern day life, in a Netflix style TV show that you watch from a bed in a hotel room.

'The price for independence will be loneliness' wrote young Simone in her diary. And independence is what she chose.

Now she is a successful writer and she travels the world promoting her latest book. With nothing more than her suitcase, Simone moves from hotel room to hotel room all by herself, or at least that is what she thinks...

In Bed With Simone combines the style of popular series with location theater, live art, and puppetry as a special effect.

9:00pm to 12:00am
Barokdisco - Splendor Amsterdam Amsterdam Fringe Festival

9:30pm to 10:15pm
De geest van Henry Dalmeier Theatergroep De Barbaren

De naam Henry Dalmeier doet bij niemand een belletje rinkelen. Hij was misschien de jongen bij je in de klas waar nooit iemand mee sprak. De student die niet te onderscheiden was tussen de honderd andere studenten. De man op je werk die je pas voor het eerst zag op de receptie van zijn 25-jarige jubileum.

In een tijd waarin iedereen wanhopig probeert op te vallen, waarin alles op alles wordt gezet om ontdekt te worden, wordt binnenkort iemand ontdekt die dacht dat hij niet meer bestond.

9:30pm to 10:00pm
Pand7090 7090

4 stars As I bobbed across the IJ, en route to the Fringe’s satellite Hub Noord, I had almost no idea what to expect from Pand7090. The programme entry’s inscrutable at best, and the faintly professorial gentleman who greets you at the door claims the title is too hard to translate into English. But actually, I think bemused ignorance is the best way to approach this joyfully barmy show – so if you’ll forgive me, I’ll skimp on the detail here, the better to save the surprise. Read the full review.

Pand 7090 is ‘organised fun’. It is a musical raree-show, where the public can take a look inside and around the box. The magic in front of the show and the surprises behind are combined in the ultimate pop-up setting, where experience can be discovered at a bargain.

Pand 7090: A musical raree-show where experience can be discovered at a bargain.

9:30pm to 10:15pm
De ver van mijn bed show Rosalie Canté

"Gezegend zijn de vergeetachtigen, want zij herinneren zich hun blunders niet", zei Nietzsche. De ver van mijn bed show is opgebouwd uit donkere verhalen en liedjes uit het dagelijks leven, vol blauwe humor en begeleid door een melancholische soundscape van vier jazzmuzikanten.

“Wat herpes genita-lis/ voor de mensheid/ dat ben jij voor mij/ je raakt het nooit echt kwijt” zingt het meisje op het toneel. Ze voert het publiek mee langs haar herinneringen: de deal die ze met haar vader sloot, haar moordneigingen, afschuwelijke Valentijnscadeaus, die ene nacht in de cel en van de vos die ze maar niet kan vergeten. Persoonlijke herinneringen maken je tot wie je bent, ook al zou je dat zelf liever anders zien.

De ver van mijn bed show is een voorstelling over zaken die in je geheugen gegrift staan en liever ver van je bed had gehouden, maar die altijd naast je nachtkastje zullen staan loeren, terwijl jij onbezonnen probeert te slapen. In deze show krijgt het meisje echter de kans om sommige herinneringen te deleten. Voordat ze dit uit gaat voeren vertelt ze het publiek haar verhalen.

9:30pm to 10:30pm
Ernem tot me dood! Luc de Groen

Luc de Groen is een gelukkige jonge theatermaker, gevestigd in Amsterdam. Op zijn twintigste heeft hij zijn veilige huis en haard verlaten om in het grote Amsterdam te gaan studeren. Met enige nostalgie kijkt hij terug naar zijn oude liefde, Arnhem, waarvoor hij nog steeds het koosnaampje Ernem gebruikt.

Ernem kan niet langer tolereren dat Luc zich gebonden heeft aan Amsterdam, en geen plannen lijkt te hebben daar ooit nog weg te gaan. Daarom besluit Ernem de oorlog aan Amsterdam te verklaren. Luc heeft trouw aan Amsterdam gezworen, maar merkt dat zijn hart toch uitgaat naar zijn eerste liefde, Arnhem. Hij besluit Arnhem te helpen zich klaar te maken voor de strijd. Luc zal Arnhem trainen en wapenen in een strijd die ze bij voorbaat al lijkt te hebben verloren.

In een eclectische montagevoorstelling gaat Luc de Groen op zoek naar alles wat als wapen zou kunnen dienen in de strijd van Ernem tegen Amsterdam. Basis voor deze voorstelling vormt een interview dat hij hield met zijn 74-jarige Arnhemse oppas, dat wellicht als zwaard zou kunnen dienen waarmee David de ogen van Goliath uitsteekt.

9:30pm to 10:00pm
Maria Geniaal of Op zoek naar Patricia Maria Geniaal

Maria Geniaal is niets, is een bank, is leegte, is marginaal, is pijnlijk, is confronterend, is uitdagend, is vuil, is stilte, is een zoektocht. Twee mensen op zoek naar hun alter ego, twee mensen die hun alter ego zijn. Ze kijken, ze staren, ze staan, ze wachten, op jullie. Jullie het publiek!

Wat als je veel verwacht maar je verwachtingen niet worden ingelost? Wat als je kijkt en niet weet waarnaar? Wat als je jezelf ziet in wat er gebeurt? Wat als je de zaal wilt verlaten? Maria Geniaal is dit alles: het is een voorstelling die je meeneemt, die je doet twijfelen, die je wil ontvluchten, die je verbaast, die je ontroert.

9:30pm to 10:00pm
Meisjes poepen niet Desiree van Haaren

Desiree van Haaren neemt het publiek mee het wc-hokje in.

Meisjes poepen niet neemt op beeldende wijze de schijnbare schoonheid van de vrouw onder de loep. Welke beperkingen worden vrouwen opgelegd en wat is daarbij de rol van de media? En moeten we die grenzen opzoeken of zijn ze er met een reden?

Een korte theatervoorstelling voor een klein publiek op een wel heel bijzondere locatie. Van Haaren weet op de vierkante meter rake en herkenbare beelden te creëren. Met verschillende personages, weinig tekst en veel mimiek neemt ze halverwege de realiteit onverwachte zijsporen naar fantasiewerelden. Met als algemeen thema de wc en zijn metaforische kracht als ‘uitlaatklep’.

10:00pm to 10:30pm
In Bed with Simone PLAY

A contemporary Simone de Beauvoir meets modern day life, in a Netflix style TV show that you watch from a bed in a hotel room.

'The price for independence will be loneliness' wrote young Simone in her diary. And independence is what she chose.

Now she is a successful writer and she travels the world promoting her latest book. With nothing more than her suitcase, Simone moves from hotel room to hotel room all by herself, or at least that is what she thinks...

In Bed With Simone combines the style of popular series with location theater, live art, and puppetry as a special effect.

10:30pm to 11:05pm
De Lola's Lola Bogaert

Ze heet Lola Bogaert. Maar als ze een jongetje zou zijn geweest, dan zou ze Humphrey heten. Dan zou ze naar Casablanca verhuisd zijn en dan zou ze een echte casanova zijn geworden. Dan zou ze zich hebben ingelaten met allerlei louche praktijken. Zoals Cocaïne en zo. Het is dus maar goed dat ze een meisje werd.

In hoeverre bepaalt een naam je identiteit? In deze voorstelling passeren verschillende iconen de revue die Lola heetten. Lola incarneert hen en identificeert zich met hen. Ze probeert als DE Lola door het leven te gaan, maar ze is geen sekssymbool en ze zal nooit in een epische Warner Brothers-film spelen. Ze weigert echter om zich daarbij neer te leggen.

11:00pm to 11:30pm
In Bed with Simone PLAY

A contemporary Simone de Beauvoir meets modern day life, in a Netflix style TV show that you watch from a bed in a hotel room.

'The price for independence will be loneliness' wrote young Simone in her diary. And independence is what she chose.

Now she is a successful writer and she travels the world promoting her latest book. With nothing more than her suitcase, Simone moves from hotel room to hotel room all by herself, or at least that is what she thinks...

In Bed With Simone combines the style of popular series with location theater, live art, and puppetry as a special effect.

11:59pm to 12:30am
In Bed with Simone PLAY

A contemporary Simone de Beauvoir meets modern day life, in a Netflix style TV show that you watch from a bed in a hotel room.

'The price for independence will be loneliness' wrote young Simone in her diary. And independence is what she chose.

Now she is a successful writer and she travels the world promoting her latest book. With nothing more than her suitcase, Simone moves from hotel room to hotel room all by herself, or at least that is what she thinks...

In Bed With Simone combines the style of popular series with location theater, live art, and puppetry as a special effect.